Arama
Arama Sonuçları
Konut satışları 8 ayda yüzde 15 düştü
Türkiye'de yılın ilk sekiz ayında konut satışları yüzde 15,5 düşüşle 797 bin 418'e geriledi.
Avrupa ülkesinde emsal çalışma: Ev kiraları 3 yıl dondurulacak
41.6 milyon hanenin yüzde 60’ının kiralık konutlarda oturduğu Almanya’da koalisyon hükümetinin büyük ortağı SDP, kiracılara “rahat nefes” aldıracak bir yasa tasarısı hazırlıyor.
Eğitim-Sen: İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret istiyoruz
KESK Kastamonu Şubeler Platformu adına açıklama yapan Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şube Başkanı Mirati Madak, “İktidarı uyarıyoruz, hayat, TÜİK rakamlarına göre akmıyor” dedi.
Sosyal medya bu ilanla çalkalandı! İşte şaşırtıcı kiralık ev ilanı
İzmir Buca'da bir vatandaşın kiralık ev ilanı gündeme oturdu. İlan sahibi, 5 bin liraya evini kiraya verirken aynı zamanda üst kattaki ev sahibinin annesine bakılmasını da istedi.
Fırsatçı ev sahiplerinden yeni oyun!
Fırsatçı ev sahipleri kira sözleşmesine tahliye taahhütnamesi ekleyerek imzalamayan kiracıya ev vermemeye başladı.
Bu iki şartı yerine getirmeyen evini kiraya veremeyecek
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, günübirlik kiralanan evlerde yeni sistem getirileceğini duyurdu.
TÜİK verilerine göre, her 5 evden birinde tek kişi yaşıyor
Türkiye'de 5 milyon 67 bin kişinin yalnız yaşadığı açıklandı. Yapılan araştırmaya göre, ülke genelinde her 5 evden birinde sadece bir kişi ikamet ediyor.
Kastamonu'da da ayrımcılık görüldü,: 'Kıza var, erkeğe yok'
Geçtiğimiz günlerde ulusal medyada da yer alan, üniversiteli bir gencin erkek olduğu için ev tutamadığı yönündeki haberi, ülke genelinde geniş yankı bulmuştu. Gençler, yapılan bu ayrımcılığın son bulmasını istiyor.
Böyle dolandırıcılık yöntemi görülmedi!
KENDİNİ SAVCI OLARAK TANITAN DOLANDIRICI, İLAN VERDİĞİ EMLAKÇI İLE MÜŞTERİSİNİ DOLANDIRMAK İSTEDİ
Ev sahibi günlük kiralığa döndü
Yüzde 25 zam sınırına takılmak istemeyen ev sahipleri evlerini günlük kiralamaya başladı.
"Şehirlerimizi, el birliğiyle yeniden ayağa kaldıracağız"
MÜSİAD Kastamonu Şube Başkanı Ahmet Sevgilioğlu, basın mensuplarıyla bir araya geldi. MÜSİAD'ın çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Sevgilioğlu, deprem bölgesine yapılan yardımlardan da bahsetti.
Ev ve arsalara talep patladı
İstanbul’da 600 binden fazla nüfusu barındıran Kastamonulular, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından memleketine geri dönüşlere başladı. Başta İstanbul olmak üzere deprem riski taşıyan illerden Kastamonu’ya yaşanan göç sebebiyle şu anda hem kiralık hem de satılık ev ya da arsa kalmadı, satılık ev ya da arsa fiyatları da iki kat arttı.
Yurtlarda fahiş fiyata müsaade edilmeyecek
81 il valiliğine "Üniversitelerde Güvenlik ve Barınma Tedbirleri" konulu genelge gönderildi. Genelgeyle, üniversite öğrencilerinin barınma imkanları artırılacak, yurt ve pansiyonlarda fahiş fiyata müsaade edilmeyecek.
Geleni tutamıyoruz! 2021'de 24 bin konaklama
Kastamonu, turizm açısında rota belirleme çalışmaları yaparken; ilimizde 2021 yılında konaklayanların sayısı ise önceki yılları arattı. Ziyaretçi sayısı her geçen gün artan Kastamonu'da, konaklama sayıları ise geriye doğru ilerliyor.
'Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk'
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) MYK üyesi Varol Öztorun ve Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Kastamonu'da basın açıklaması yaptı. İşsizlik, enflasyon, sermaye, sokak hayvanlarını koruma konuları hakkında değerlendirmelerde bulunan KESK MYK Üyesi Varol Öztorun, ''Temel ihtiyaçlarımızı karşılayamaz olduk'' dedi.
Öğrencilerin sesine kulak verin!
Kuzeykent Mahallesi'nde öğrencilerin gelmesiyle birlikte kiralık evlere talepler artarken, öğrenciler ise pandemi öncesine göre kira fiyatlarında ciddi artışlar meydana geldiğini söyledi
Almak da kiralamak da artık daha pahalı!
FLATFY KASTAMONU'NUN GAYRİMENKUL İSTATİSTİKLERİNİ PAYLAŞTI